top of page

Behandeling

De behandeling zal bestaan uit een behandeling op de structuren die verantwoordelijk zijn voor de liespijn. Het betreft een niet-conventionele behandelmethode waarbij een combinatie van verschillende manipulaties wordt uitgevoerd. Na de behandeling instrueert de therapeut een aantal specifieke oefeningen die u thuis moet herhalen.
Het eerste consult bestaat uit een vraaggesprek, bewegingsonderzoek en een eerste behandeling. Wij hanteren o.a de MAR (Manual Adhesion Release) methode. 
Deze behandeling is kort pijnlijk, maar zeer effectief. Wij hebben veel ervaring met deze methode bij liesblessures, shin splints, RSI en in de topsport. Hierdoor kunnen wij met ruime zekerheid zeggen dat deze methode werkt bij liesblessures die ontstaan zijn door (inspannings)overbelasting. Lees hieronder hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat de tarieven en vergoedingen zijn. 

De therapeut neemt met u de klacht door voor de start van de behandeling. Wij zullen onder andere vragen naar de activiteiten in uw dagelijks leven, eerdere blessures en medicijngebruik.

In ons vraaggesprek gaan wij na of wij de klacht daadwerkelijk kunnen behandelen. Misschien ligt er iets anders aan de liesblesure ten grondslag en kunnen wij je advies geven of desnoods doorsturen. Vaak gaan wij over tot een behandeling. Alvorens de liesblessure te gaan behandelen, doen wij eerst een bewegingsonderzoek waarin wordt getest of de klacht ook uit de liesspieren afkomstig is.

Tijdens het bewegingsonderzoek is het handig als u een sportbroekje aan heeft of meeneemt. Na het uitvoeren van dit bewegingsonderzoek moet duidelijk worden of de klacht van uw liesblessure afkomstig is uit de lies, uit de lage rug of elders in het lichaam. Vaak is de liesblessure goed en makkelijk te provoceren vanuit het bewegingsonderzoek dat we samen met u gaan doen. We zullen u vervolgens uitleg geven van onze bevindingen en uitleggen hoe het behandelplan in zijn werk gaat.

De behandeling zal bestaan uit een korte, gespecialiseerde techniek die de therapeut manueel toepast. Het is handig als u zelf een kort sportbroekje en een handdoek meeneemt. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Het kan zijn dat de lies na de behandeling beurs aanvoelt en blauwe plekken gaat vertonen. Deze beursheid en blauwe plekken nemen echter binnen een aantal dagen weer af. U kunt na de behandeling gewoon fietsen, autorijden en lopen (indien u dat vooraf ook kon).

Wij vragen u thuis een aantal oefeningen uit te voeren die u dagelijks moet herhalen om de spieren rondom de heup en het bekken weer te doen aansterken en soepel te laten worden. Op deze manier zorgt u zelf voor een spoedig en beter herstel.

Het kan zijn dat u meerdere oefeningen meekrijgt voor bijvoorbeeld de lage rug. De oefeningen zullen wekelijks geëvalueerd worden. 

Vraaggesprek 
Bewegingsonderzoek
Behandeling 
Oefeningen 
Betaling en vergoeding 

De behandeling kost 55 euro per keer. Dit bedrag dient u te betalen middels pin of contant geld. Wanneer u uitbehandeld bent, krijgt u digitaal een factuur toegezonden die u kunt indienen bij de zorgverzekeraar. De vergoeding valt onder fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent, krijgt u vaak een gedeelte terug van de verzekering. 

bottom of page